Hippocrates:  “Uw voeding is uw geneesmiddel,  uw geneesmiddel is uw voeding”

Sommige mensen hebben last van oprispingen bij visolie.
Wat is daar aan te doen?


Oprispingen bij visolie zijn niet altijd helemaal te voorkomen, maar er zijn wel een aantal factoren die het probleem kunnen verminderen.
Om te beginnen de capsule altijd bij een maaltijd innemen - de visolie wordt zo a.h.w. Ingepakt door het voedsel zodat de kans op oprispen sterk wordt beperkt.
Visolie niet innemen met een warme vloeistof. De gelatine capsule zal eerder smelten waardoor de visolie eerder v rij komt (b.v. In de slokdarm al i.p.v. De maag).
Sommige visolie heeft een (te) lange houdbaarheidstermijn. Zeker als de bewaaromstandigheden niet optimaal waren (te warm b.v.) kunnen de visvetzuren geoxideerd zijn. Het product is dus ranzig en dat zorgt voor een beduidend grotere kans dat er oprispingen ontstaan. OrthoBasics hanteert een houdbaarheidstermijn van maximaal 2,5 jaar. De visolie wordt betrokken van gerenommeerde fabrikanten uit Canada en IJsland welke voldoen aan de hoogste eisen qua kwaliteit en zuiverheid. Deze visolie is zo min mogelijk bewerkt om de kwaliteit van het oorspronkelijke product te behouden zonder oxidatie. Om oxidatie tegen te gaan is natuurlijke vitamine E toegevoegd als antioxidant. Zie ook: Visolie - wat zijn de verschillen?